Victor Julien arriveerde 3 jaar geleden als werkzoekende bij ONG Conseil Belgique. Hij zocht een job waarin hij kon evolueren en die vooral zijn eigen waarden respecteerde. Hij groeide anderhalf jaar geleden al door tot de functie van teamleider in Luik en werd onlangs gepromoveert tot polyvalente teamcaptain en deelt de ervaringen die hij gedurende zijn carrière heeft opgedaan met ons … Op dit moment werken Victor en zijn team voor de NGO Oxfam Solidariteit!

Hallo Victor, wat is je huidige functie in Luik?
Ik ben een polyvalente teamcaptain, wat betekent dat ik een senior teamleader ben, dat ik mijn eigen sollicitatiegesprekken organiseer om zo het beste team van ambassadeurs voor Luik te creëren. Het geven van de training aan de nieuwe medewerkers hoort ook bij mijn takenpakket. Maar het werk bestaat ook uit: beheers de druk van de resultaten, de ambassadeurs aanmoedigen om het beste van zichzelf te geven, aandacht te hebben voor de gesprekken om zeker te zijn dat deze ook ethisch en correct verlopen, controleren of de werkroosters gerespecteerd worden, de rapporten beheren, enz.

Wat is volgens jou de grootste moeilijkheid van je werk?
(Aarzelt even) Geef aandacht aan de kleine zorgen van iedereen naast jouw eigen zorgen! (Lacht). In dit bedrijf worden werknemers vaak vrienden. Het is niet altijd eenvoudig om de dingen te scheiden, maar het is iets wat je kan leren. Ik weet dat ik op dit vlak nog een lange weg te gaan heb! Het meest interessante aspect van het werk? De kant van de Pokemon-trainer (lacht). De veldstrategie bedoel ik daarmee! Elke dag heb ik te maken met het terrein, de mensen, de energie en de gemoedstoestand van elke ambassadeur (inclusief de mijne), zodat iedereen in de beste omstandigheden kan werken om de best mogelijke dag ervan te maken en zo op termijn resultaten te maken. I love it!

Wat verwacht je van je team?
Een grote inzet! We mogen niet vergeten voor wie we vechten: de begunstigden van NGO’s en verenigingen en voor alle mensen die niet dezelfde kansen als wij hebben gekregen. Ik streef er ook naar dat mijn team goed samenwerkt en steeds overeenkomt. Ons vak is niet altijd eenvoudig, dus we moeten altijd op elkaar kunnen vertrouwen.

En uw team, wat verwachten zij van jou?
Dat ik de koffie betaal? (Gelach)
Ik denk dat ze van me verwachten dat ik sterk ben, luisterend naar zowel de persoonlijke als de professionele problemen, en dat ik weet hoe ik dat hoor te waarderen. Kortom, de steun en toeverlaat zijn!

Had je dat verwacht in het begin?
Helemaal niet! In het begin zat ik in mijn Booster-rol, het belangrijkste doel was dan om resultaten te behalen en daar stopt het. Ik was dus niet erg goed in het formuleren van dingen en in het tijd vrij maken voor de mensen. Gelukkig hebben mijn toenmalige collega-booster (en ondertussen boezemvriendin) en mijn vriendin me veel geholpen om mijn fouten te begrijpen.

Een wijze les die je hebt geleerd?
Luisteren naar alle kritiek, zelf kritisch denken en vooral veel praten met zoveel mogelijk experts bij Ong Conseil België met als doel om mijn eigen management-skills te verbeteren.

En wanneer je niet op het terrein bent, wat ben je dan aan het doen?
Ik sport doorheen de week in de avonden. Ik ben graag in de sportschool. In het weekend zie ik mijn vrienden en profiteer ik van de tijd met mijn vriendin. En zoals je kunt zien, ben ik dol op tatoeages! (lacht) Ik moet bekennen, ik ben ook gepassioneerd door raclette, een van mijn favoriete gerechten!

[us_single_image image=”10056″]