Een interview met Cocote, stagiaire bij ONG Conseil België gedurende één maand.
Hallo, wie ben je? En van waar ben je afkomstig?
Ik ben Cocote, ik woon in Brussel en ik ben geboren in Kinshasa, Congo. Ik heb gewerkt in verschillende domeinen in Congo. Wat ik het leukste vond, is het management en het contact met de leveranciers in de privé-sector.
Hoe ben je terechtgekomen bij ONG Conseil BE?
Toen ik in België aankwam, heb ik verschillende opleidingen gevolgd (voornamelijk in kinderverzorging). Daarna heb ik de beslissing genomen om een kantooropleiding te volgen en het geluk heeft me toegelachen. Mijn doel was om mijn theoretische opleiding aan te vullen met praktijkervaring en in die context ben ik terechtgekomen als stagiaire bij ONG Conseil België.
Wat was je missie?
Mijn doel was om administratieve documenten te coderen en archiveren in samenwerking met de financieel en administratief verantwoordelijke. Ik heb ook de back office versterkt. Na een korte opleiding belde ik ook tweemaal per week mensen op om hen te bedanken voor hun gift.
Wat vond je van je stage? Plus- en minpunten?
Ik vond het heel fijn! Het grootste pluspunt is dat ik ervaring heb opgedaan in de Back Office. Ik ben normaal nogal verlegen, maar ik ben er uiteindelijk in gestaagd om mijn glimlach te tonen aan telefoon. Dat was voor mij een heel fijne ervaring, ook omdat ik in direct contact stond met de donateurs. In het begin had ik ook wat schrik om te werken met Apple producten, maar nu kan ik zeggen dat ik ermee kan werken. Om af te sluiten, ik vond de ambiance in het team echt geweldig!
Wat zijn je toekomstige projecten?
Nu ik zowel de theorie als praktijk op zak heb, ga ik op zoek naar een job.
Een laatste woord?
Aan de toekomstige stagiaires wil ik graag de volgende boodschap meegeven: ik ben zo goed ontvangen bij ONG Conseil, waarom doe jij er geen stage?