De Mini-Transat, wat is dat?

De Mini-Transat ‘La Boulangère’ is een zeilbootrace gecreëerd door Bob Salmon in 1977 en deze wordt sindsdien elk oneven jaar georganiseerd. Het begon met 24 zeilers op korte banen en is op dit moment uitgegroeid tot bijna 80 zeilers, klaar voor een eenzame overtocht over de Atlantische Oceaan vanaf de Franse kust voor een laatste aankomst in Frans West-Indië. Het is dus 42 jaar geleden dat de Mini-Transat vele schippers van alle kanten mobiliseerde en mannen en vrouwen deed besluiten om 4050 zeemijlen alleen te reizen. En dit aan boord van hun boot van 6,50m.

Dit jaar besloot ONG Conseil Belgique om Bastian Oger te steunen, hij is een professionele navigator met meer dan 10 jaar ervaring en vooral bekend om in 2005-2006 voor ONG Conseil (Frankrijk) te hebben gewerkt aan een missie als ambassadeur in Rennes ( Frankrijk).

Waarom deze sponsering?

Sinds onze oprichting zetten wij in op ethische en sociale kwesties in functie van onze kernactiviteit en via haar vele werknemers die dagelijks werken, op het terrein en op het kantoor. In een tijd waarin het milieuprobleem centraal staat in het publieke debat, was het sponsorvoorstel van Bastian dan ook een project waar wij meteen warm voor liepen. En wetende wat de functie van Ambassadeur inhoudt is het een eer voor ons dat hij de kleuren draagt ​​van de NGO Conseil BE aan de overkant van de oceaan.

Verder word De Mini-Transat ‘La Boulangère’ sinds 1987 elk jaar vergezeld door de Blue Label-operatie die elke schipper ertoe verbindt om een verantwoordelijke houding aan te nemen ten opzichte van zijn mariene omgeving. Bovendien stemt elke schipper ermee in om door schoolkinderen gesponsord te worden als onderdeel van een breder programma voor milieu-educatie. De schoolkinderen ondersteunen daarom hun sponsor stroomopwaarts via verschillende activiteiten en ontmoeten hen in elke fase van de race.

De Mini-Transat De Boulangère en zijn schippers sensibiliseren op deze manier de jeugd voor het behoud van de kust en de oceanen! Onze schipper Bastian wordt ondersteund door jonge schoolkinderen in Martinique en gemobiliseerd door sensibilisatiecampagnes bij de zeewier-invasie van Sargassum die ook op de Atlantische Oceaan een grote bedreiging vormt.

Daarnaast zet De Mini-Transat La Boulangère zich in voor het milieu via de 1% voor de planeet (1% For The Planet), een beweging die in 2001 werd gelanceerd om bedrijven aan te moedigen een verantwoorde en bewuste houding aan te nemen. Hun omgeving verplicht hen om 1% van hun omzet te doneren aan milieubeschermingsverenigingen. In 2016 waren bijna 1.200 bedrijven (in 48 landen) betrokken bij deze beweging om bijna $100 miljoen te doneren aan acties om het milieu te beschermen!  Het is in deze context  dat De Mini-Transat La Boulangère samenwerkt met één van onze partners, Surfrider Foundation en de ‘ECOLE de la Mer’ die al vele jaren vechten voor de bescherming van de kust en de oceanen.

Trouwens, een knipoog naar alle ambassadeurs die zich op straat hebben ingezet voor Surfrider Foundation op zoek naar nieuwe maandelijkse donateurs in België!

Tot slot heeft ONG Conseil BE omwille van al deze redenen ermee ingestemd om Bastian te steunen en al haar medewerkers te mobiliseren voor wat een geweldige reis belooft te worden!

De Mini-Transat in cijfers:

  • 22ste editie ;
  • 4050 zeemijlen te gaan in twee stappen ;
  • 84 schippers van 11 verschillende nationaliteiten ;
  • Vertrek op 22/09 vanuit La Rochelle (Frankrijk) naar de Gran Canarische eilanden (Spanje) en voor de grote oversteek van de Atlantische Oceaan om uiteindelijk aan te komen in ‘Marin Bay’ in Martinique (DOM-TOM) ;
  • Een pedagogisch project ;
  • En voor de liefhebbers ; verschillende series en prototypes van zeilboten.

OPGEPAST NADEREND VERTREK

Enkele handige links !

Om Bastian Oger beter te leren kennen

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCGYGCxNjWFe84GAWzf0ai9g

Facebook pagina :https://www.facebook.com/Bastian-MiniTransat-2019-344537392710820/

Blog :http://bastianvoile-croisierelarochelle.blogspot.fr/

Voor meer informatie over de Mini-Transat La Boulangère 

https://www.minitransat.fr/

Om meer te weten te komen over onze partner Surfrider Foundation Europe  

https://surfrider.eu/  

Volg en steun onze schipper in dit geweldige avontuur met ons !

Website @ :  https://www.ongconseil.be/

Facebook :  https://fr-fr.facebook.com/ONGConseilBelgiqueBelgie/

Instagram :https://instagram.com/ongconseilbe?igshid=l4t4ttwf3qix

Linkedin :  https://fr.linkedin.com/company/ong-conseil-belgique

[us_single_image image=”10027″ size=”medium” lightbox=”1″][us_single_image image=”10026″ size=”medium” lightbox=”1″][us_single_image image=”10028″ size=”medium” lightbox=”1″][us_single_image image=”10025″ size=”medium” lightbox=”1″][us_single_image image=”10029″ size=”medium” lightbox=”1″]