Kent u de Muco vereniging ?

Voor zijn eerste F2F fonsenwervingsmissie heeft de Muco Vereniging besloten om hiervoor te vertrouwen op ONG Conseil België ! Aan het begin van deze samenwerking is het een gelegenheid om onze nieuwe partner te introduceren.

De Muco Vereniging is de enige nationale vereniging die werkt voor mensen met taaislijmziekte.
Ze pleiten voor een beter en langer leven voor kinderen, jongeren en volwassenen met taaislijmziekte in België.
Zij ondersteunen, informeren en verdedigen de belangen van patiënten en hun families. Het ondersteunt ook wetenschappelijk onderzoek tegen taaislijmziekte.*

Wat is mucoviscidose ?

Mucoviscidose of taaislijmziekte is de meest voorkomende ernstige genetische ziekte in België. In ons land worden momenteel ongeveer 1275 getroffen door taaislijmziekte.

Bij mensen met taaislijmziekte veroorzaakt slijm problemen met ademhalen en de spijsvertering. De meest voorkomende problemen zijn infecties van de luchtwegen, longontsteking, moeilijke slijmproblemen, buikpijn een andere soijsverteringsproblemen.

Helaas kunnen we vandaag de dag nog altijd geen taaislijmziekte genezen. *

Een nieuw team ambassadeurs van ONG Conseil België zal op 18 november worden opgestart en opgeleid om zich de volgende dag in te zetten voor deze geweldige vereniging. Dit is de eerste fondsenwervingsmissie in België ten behoeve van deze organisatie.

* Bron geraadpleegd op de website: www.muco.be