Lancering van de allereerste fondsenwervingsmissie voor Coalition Plus België.

CPlusSinds 15 september hebben we het genoegen om een nieuwe partner in onze rangen te mogen tellen die zich inzet voor de strijd tegen aids. Coalition Plus staat hiermee de teams van AIDES en haar partners in Noord en Zuid bij in hun poging om HIV/aids de wereld uit te bannen. In het begin van de campagne had ons team het geluk om Vincent Pelletier te kunnen ontmoeten, algemeen directeur van Coalition Plus. Een prachtkans voor iedereen om vragen te stellen en vrij te debateren over deze complexe materie en haar (on)rechtstreekse gevolgen voor de betrokken personen. Het werd een ontroerende, hoopvolle en persoonlijke getuigenis met de nodige dosis humor.

Een maand lang reeds schuimt een groep ambassadeurs van deze nieuwe organisatie de Brusselse en Waalse straten af om het publiek bekend te maken met de problematiek en mogelijke oplossingen voor HIV/aids. Ze staan voor de dubbele uitdaging om het Belgische publiek met een nieuwe organisatie te laten kennis maken en hen tegelijkertijd ook zin te geven om zich er al onmiddellijk persoonlijk voor in te zetten.

Toch lijken de mensen op straat ontvankelijk en nieuwsgierig te zijn en brengt deze thematiek soms verrassende discussies teweeg. Het is dan ook een onderwerp dat zowel jong als oud aanbelangt.

In Verviers reageerden onze oudste landgenoten alvast heel enthousiast op onze oproep voor de Internationale Dag van de Contraceptie. Een dame van meer dan 80 jaar oud vroeg aan Joël wat de risico’s waren van een blow job, en een andere grootmoeder verzekerde ons met een glimlach dat ze « diezelfde avond nog goed gebruik zou maken van de uitgedeelde condooms » !