Een relaas van de paar dagen doorgebracht door Pierrina Daumas met Badr Mourabiti en Hélène Bruneau
Ons kleine team van zeer gemotiveerde wervers ging naar het Esperanzah Festival afgelopen augustus in de prachtige provincie Namen, België. Een ervaring die we niet snel zullen vergeten!

We hadden het geluk dat we gedurende 3 dagen ons werk elke dag konden doen in een nogal feestelijke en ontspannen sfeer. We werden vergezeld door de Medibus van Dokters van de Wereld en de interne staf en daardoor zichtbaar voor alle festivalbezoekers. Dit stelde ons in staat om ter plaatse gemakkelijker contact te maken en de bezoekers aarzelden niet om ons hun goed gevoel te geven!

De eerste twee dagen hadden we te kampen met heel wat regen. Ook waren de nachten erg fris, desondanks onze goede slaapzakken. Maar enthousiasme ontbrak het ons niet. Het zien van elkaars kleine hoofden uit hun tenten, naar elkaar kijken, elkaar begrijpen en uiteindelijk samen lachen om de situatie zorgde ervoor dat we steeds met dezelfde vastberadenheid als de dag ervoor liet op pad gingen.

Het moet ook gezegd worden dat de ontmoetingen met de festivalgangers bijzonder aangenaam was. We werden geconfronteerd met mensen die kwamen feesten maar waren iedereen was bijzonder ontvankelijk voor onze “goeiedag”. Het was de gelegenheid om echte en mooie ontmoetingen te hebben, soms een beetje te getint met dronkenschap maar tegelijkertijd grappig en altijd goedaardig.

Het Esperenzah-festival was ook een gelegenheid om artiesten te ontmoeten zoals Scylla, Hindi Zahra en Elida Almeida die ons magische momenten gaven.

Van dit alles is wat ik het meest zou onthouden de sterke band die ons heeft verenigd tijdens dit weekend van waanzin. Een klein team zijn dat in uitzonderlijke omstandigheden werkt, heeft ons veel dichterbij gebracht dan normaal! We waren echte ‘partners in crime’. De “bar bistrot” zal mijn beste herinnering blijven, want daar brachten we onze avonden door met dansen, lachen en zingen.

Kortom, een onvergetelijke uitdaging! We vertrokken met veel nieuwe donoren voor Dokters van de Wereld en we zijn een onvergetelijke ervaring rijker!