Omdat elke werknemer zichzelf inzet met zijn ervaring en kwaliteiten voor onze partners, hebben we een rubriekje nodig om hen in de spotlights te zetten. Deze maand een gesprek met Booster Vivi, die al 13 jaar als straatfondsenwerver werkt.

Hallo! Wie ben je en van waar kom je?

Ik ben Virginie, maar je mag me Vivi noemen. Ik kom oorspronkelijk uit Ivoorkust. Ik ben getrouwd en heb een dochter van 13 jaar.

Sinds wanneer werk je bij ONG Conseil BE?

Sinds dat ik in België woon, dus sinds 2010.

Hoe heb je ONG Conseil BE leren kennen?

Ik was ambassadeur voor een andere leverancier. Mijn broer, Jacques Adon, is bevriend met de voormalige directeur van ONG Conseil BE. Hij vertelde me dat hij wervers zocht. Ik heb dus gesolliciteerd en het team vervoegd.

Wat heb je gedaan voor je bij ons terecht kwam?

Ik ben begonnen in 2005 bij DDF (nu Activate), daarna ben ik voor Amnesty International gaan werken in 2009 en in 2010 dan overgeschakeld naar ONG Conseil BE. In totaal werk ik dus al 13 jaar als fondsenwerver!

Welke functies heb je uitgeoefend?

Zoals iedereen ben ik begonnen als werver. Daarna heb ik de kans gekregen om teamleider te worden en die functie heb ik bijna 10 jaar gehouden.

Wat vind je bijzonder aan dit werk? Wat zijn de plus- of minpunten?

Er zijn zoveel pluspunten dat ik de minpunten vergeet. Ik hou van het contact met de mensen. In dit werk word je telkens verrast in je ontmoetingen. Wanneer ik ’s avonds thuis kom, ben ik tevreden, anders zou ik al lang van werk veranderd zijn.

Ik zou een boek kunnen schrijven met alle verhalen die ik heb meegemaakt en die ik heb gehoord in de straat. De mens heeft behoefte om een babbeltje te kunnen doen. En ik? Ik luister en ze bedanken me achteraf.

Heb je bezigheden buiten het werk waar je graag iets over kwijt wil?

Ik zou graag mijn eigen organisatie oprichten. Ik heb gemerkt dat veel mensen zich alleen voelen. Ik zou ze graag in contact brengen met elkaar.

Welke raad geef je nog mee als “moedertje van de straat”?

Er zijn te veel zaken die ik graag zou delen. Ik zou graag de meer timide mensen wakker maken en hen tonen hoe je dit werk graag kan doen. Je kan dit werk enkel goed doen door ervan te houden. Ik heb daar een geheim recept voor, maar daarvoor moet je me een cursus laten geven om dat goed uit te leggen.

Als dit vak zou verdwijnen, zou ik het gewoon opnieuw uitvinden!