Omdat elke werver zijn levenservaring inzet ten dienste van de NGO’s te zetten, focussen we in deze rubriek graag op een persoonlijk parcours! Deze maand, de bekentenissen van een van onze oudste werknemers.

Hallo John, wie ben jij? Waar kom je vandaan?

Ik ben John Deltour, ik ben 45 jaar oud en kom uit Luik.

Wanneer ben je begonnen met je missie bij ONG Conseil Belgique?

In oktober 2013 moest ik een baan vinden en toen ik het werkaanbod van ONG Conseil Belgique zag, vond ik het concept leuk dus begon ik. Het is nu bijna vier jaar geleden dat ik voor het eerst door de straten liep op zoek naar nieuwe donoren.

Welke NGO’s vertegenwoordig je sindsdien?

Ik vertegenwoordigde al 7 NGO’s sinds ik begon te werken voor ONG Conseil België waaronder: het Belgische Rode Kruis, Dokters van de Wereld, 11.11.11 , Oxfam Solidariteit, Plan International, etc.

Wat heb je eerder gedaan?

Ik ben afgestudeerd in de psychologie en ik moet zeggen dat het een aanwinst is als werver omdat we mensen ontmoeten gedurende hun dagelijks leven; met hun kracht soms ook hun beperkingen. Ik ben niet meer Freudiaans dan Lacaniaans, maar ik luister graag naar mensen, dus na mijn studie heb ik snel consultaties aangeboden en dat doe ik nog steeds als zelfstandige. In de tussentijd moest ik computercursussen geven aan universiteiten en een aantal vertalingen maken. Ik heb onlangs twee boeken vertaald, The Essence of Change (1) en de Ericksonian Methods (2). Veelzijdigheid is de sleutel om zich nooit te vervelen in het leven en in het licht van de sociaal-economische context van vandaag denk ik dat het belangrijk is al je vaardigheden in te zetten!

Na al die tijd, wat is je drijfveer?

Je doet dit werk niet als je niet een beetje een idealist bent ergens. Het proberen verbeteren van de wereld, waar we zijn en met wat we hebben, blijft mijn belangrijkste drijfveer.

Een tip voor nieuwe wervers?

Het advies dat ik geef is niet om het om de moed nooit op te geven en te blijven volharden. Aanvankelijk kan het demotiverend zijn om te worden geconfronteerd met vele weigeringen, terwijl dit ook nog een fysiek zware job kan zijn. Maar wanneer je een persoon stopt en hij geeft je zijn aandacht, dan is het gedeeltelijk gewonnen en geeft het opnieuw goede moed.

Een boodschap voor de planeet, mensen, dieren in het wild, flora …?

Dat er meer solidariteit en minder concurrentie mag zijn om de drift in te dammen die leidt tot neoliberalisme en kapitalisme. Zich focussen op meer samenwerking in plaats van concurrentie lijkt mij het beste voor een meer serene en minder individualistische toekomst.

Door Jennifer Traore,

HR-manager

ONG Conseil België JUNI 2017

1 / De essentie van verandering: http://www.deboecksuperieur.com/ouvrage/9782804171773-lessence-du-changement of https://www.amazon.fr/Lessence-changement-Utiliser-diff%C3%A9rentes- psychoth% C3% A9rapies / dp / 2804171779

2 / Ericksonian-methoden: https://www.satas.com/en/hypnotherapie/4980-the-sonicksonian-methods.html