Elk van onze collega’s brengt zijn eigen levenservaring en motivaties mee om die vervolgens ten dienste te stellen van onze NGO’s. Daarom gaan we in deze rubriek elke keer iets dieper in op het unieke verhaal van één van onze medewerkers. Deze maand is het de beurt aan Mikael

Hallo, wie ben jij?

Mijn naam is Mikael en ik ben 29 jaar oud. Ik kom uit Rusland en ben op 10-jarige leeftijd in België aangekomen.

Hoe heb je ons leren kennen?

Ik was online naar het uitkijken naar een nieuwe baan. Eerder toevallig botste ik op een vacature van ONG Conseil.Het moet gezegd worden dat het sociale aspect en karakter van het bedrijf me meteen aansprak!

Bij ONG Conseil ben ik nu een jaartje later kunnen doorgroeien tot administratief en financieel verantwoordelijke.

Wat vind je het leukst aan je job ?

De verscheidenheid aan taken. Binnen mijn vakgebied heb je bij veel bedrijven het gevoel dat er geen begin en geen einde is aan het werk dat je levert. Bij ONG Conseil kan ik ook daadwerkelijk de resultaten en de vruchten van mijn werk aanschouwen.

Wat wil je kwijt over onze NGO’s ?

Ik hou echt van alle associaties waar we mee werken, maar als ik echt moet kiezen heb ik toch een “sweet spot’ voor het Rode Kruis.

Ik denk dat de reden te zoeken is in mijn jeugd, ten tijde van de tweede Tsjetsjeense oorlog. Met mijn moeder en mijn zusje -die net een jaar oud was- moesten we naar een vluchtelingencentrum.We werden toen verwelkomd door het Internationale Rode Kruis en ik zal dat moment niet snel vergeten! Sindsdien heeft deze organisatie een belangrijke plaats in mijn hart en ik begeleid soms als vrijwiller asielzoekers in centra van het Belgische Rode Kruis.

Heb je zelf ervaring als werver?

Yes! Hoewel de ervaring eerlijk gezegd een stuk korter is dan vele van onze collega’s op kantoor. Natuurlijk vormt het werk van onze wervers mee de basis van ons bedrijf en ik wou dan natuurlijk ook heel graag eens proven van die ervaring.En bovendien kreeg ik de kans om te werven voor het Rode Kruis! Ik was dus een blij man.

Een anekdote die je wil delen ?

Niet meteen. Maar was een plezier en een eer om het avontuur mee te beleven. Ik besef nu beter dan ooit dat het geen evidente job is. Maar wat een geweldige ervaring!

Welke tip zou je onze nieuwe wervers willen meegeven?

Breng jullie onkostennota’s op tijd in! Haha! (Sorry, beroepsmisvorming.)

Een laatste woord ?

We hebben misschien geen controle over onze bestemming, maar waar een wil is is een weg Haha! Heb ik dat nu echt net gezegd?!