De maand december is een bijzondere maand voor het team van Handicap International. Daarom interviewen we teamleider Dominique.

Dag Dominique. Waarom is deze maand speciaal voor jouw team?

Deze maand werken we in het shoppingcenter Docks in Brussel.

Waarom staan jullie hier?

In december heeft HI hier zijn tentoonstelling “Play” staan. Het doel is om ouders te laten communiceren door middel van een spel. Het is een therapeutische methode ontwikkeld voor kwetsbare kinderen en kinderen in nood. Door deze tentoonstelling kunnen we de acties van HI in vluchtelingekampen in de kijker plaatsen, zoals die in Palestina en Syrië. De kinderen daar verkeren in moeilijke situaties en door het spel kunnen ze hun gedachten verzetten (aan de bombardementen, de oorlog, …).

Wat deed dit met het team?

De tentoonstelling heeft ons als wervers ook dichter bij het terreinwerk van HI gebracht. Vooral het project “Hoop” dat over drie landen gaat (Mali, Niger en Burkina Faso) was voor ons uitzonderlijk en heel concreet. In dit project staan de vrouwen die strijden tegen ondervoeding in de kijker.

Wat zijn de voordelen en de nadelen van deze manier van werken?

Het is heel aangenaam om in een overdekte plaats te werken. Daarnaast is het de eindejaarsperiode en was er veel interesse in onze verhalen. Voor ons als wervers was het bijzonder fijn om zoveel passage te hebben en om aan zoveel mensen het voorstel te kunnen doen om HI te steunen.

Dus het was een goede ervaring?

Het was een geweldige ervaring! Binnenkort werk ik drie jaar bij ONG Conseil BE en het was voor mij de eerste keer dat ik me zo betrokken heb gevoeld bij een organisatie. Elke dag werken we in een vestje van een bepaalde organisatie, maar nu waren we echt HI. We hebben er bijzonder veel plezier in gevonden om mensen aan te spreken en we hebben ook gesproken met verschillende vrijwilligers van HI die ons hebben geholpen om ons werk als werver nog meer te concretiseren.