Bij ONG Conseil BE kan je deelnemen aan rondreizende missies. Het doel van deze missies is donateurs zoeken over het heel het land en terwijl nieuwe plaatsen te ontdekken en een buitengewoon avontuur mee te maken. Onze booster Hélène heeft meerdere missies op haar palmares en deelt met ons haar ervaringen.

Waarom heb je besloten om deel te nemen aan een rondreizende missie?

Omdat ik op deze manier de kans kreeg om samen te leven met anderen die hetzelfde werk doen als ik. We delen dezelfde waarden, zoals vertrouwen en wederzijdse hulp. Als je op rondreizende missie gaat ontmoet je veel nieuwe mensen en dit worden je vrienden.

Wat is het verschil tussen de gewone en rondreizende missies?

Voor mij is dat het leven na het werk. Wanneer we gedaan hebben, vertellen we wat over onze dag aan elkaar en ontspannen we samen. Het grote nadeel is misschien dat je je werk niet volledig kan loslaten. We worden volledig ondergedompeld. Je mama staat op het einde van de dag je ook niet op te wachten met een warme maaltijd.

Waarom is het een echt menselijk avontuur?

Iedereen is er steeds voor elkaar. We zien elke gemoedstoestand van de ander, of die nu veroorzaakt wordt door het werk of privé. Er heerst echt een sfeer van vertrouwen waardoor we altijd samen zoeken naar de best mogelijk manier om samen te leven.

Wat leer je uit dit type missies?

Het leert je samen te leven in gemeenschap. Op dagelijkse basis moeten we onszelf organiseren om boodschappen te doen, te koken, … zo zijn er bijvoorbeeld zowel vegetariërs als carnivoren in ons team, dus moeten we steeds onze maaltijden aanpassen. Ik heb ook geleerd om gezonder te eten. We letten allemaal op wat we eten en proberen verspilling tegen te gaan. Ik heb deze manier van leven ook overgenomen in mijn leven buiten het werk.

Wat is je beste herinnering aan deze missies?

Dat was na een dagje werken in Verviers. ’S avonds hebben we het einde van de dag goed gevierd, maar de volgende dag stond iedereen paraat en hebben we een super resultaat behaald.

Raad je deze ervaring aan? Zo ja, waarom?

Ja! En zeker aan ervaren wervers. Het is een geweldige manier om het werk uit te diepen en andere aspecten van je werk te ontdekken.

Een laatste woord?

Op rondreizende missie zijn we autonomer, daarom een dikke danku om mij het vertrouwen te geven en de kans om dit avontuur mee te maken.