10 jaar geleden duwde Fabrizio Parma voor het eerst de deur van ONG Conseil België zonder echt te weten waar hij ging. Als een echte mot raakte deze elektronische muziekmixer verstrikt in het spel en klom snel in rang op binnen het bedrijf. Trouwens vertrok hij voor vier jaar naar Canada om in de Canadese dochteronderneming van ONG Conseil te werken.
Fabrizio is nu bijna een jaar terug bij ONG Conseil België als Senior Teamleider en vertegenwoordigt de NGO Dokters van de Wereld.
Hij deelt een deel van zijn verhaal met ons…

Hallo Fabrizio ! Ten eerste, hoe heb je over ONG Conseil gehoord?
Het gaat ongeveer tien jaar terug toen ik een ambassadeur was voor een ander bedrijf. Toen ik voor dat bedrijf stopte met werken, kwam ik een van mijn voormalige collega’s op straat tegen die ambassadeur was voor ONG Conseil. Alles ging goed met hem en zo vroeg hij me om mee te gaan. Ik had net twee jaar in cafés gewerkt, mijn leven begon giftig te worden… Dus ik zag dit als een snelle uitweg! Dus ik dacht, waarom niet, en ik ging ervoor!

Ben je direct ingehuurd als Teamleider?
Ja, ik ben in 2010 bij ONG Conseil begonnen als Teamleider en daarna ben ik programmamanager Vlaanderen geworden. Vervolgens ben ik, in het kader van een professionele overplaatsing, naar Montreal verhuisd waar ik als Teamleider en Programmamanager heb gewerkt. Ik was gevestigd in Montreal maar ik werkte ook in Toronto en Ottawa tot eind 2017. Daarna nam ik een loopbaanonderbreking wegens persoonlijke redenen: mijn huwelijk en de geboorte van mijn dochter.

Je bent nu bijna een jaar terug bij ons! Hoe is het gegaan?Best goed! Toen ik terugkwam, kende ik de nieuwe directie nog niet omdat ik een tijdje afgesneden was van ONG Conseil. Daarom ben ik opnieuw begonnen, eerst als een Junior Ambassadeur voor twee weken, daarna ging ik snel weer als Senior Ambassadeur, daarna als Teamleider voordat ik een Senior Teamleider werd. Vandaag ben ik op weg om Vlaanderen Programma Manager te worden. Zoals je ziet, ben ik in korte tijd in rang opgeklommen!

Waaruit bestaat je baan?

Mijn huidige missie is het werk van de ambassadeurs van een team volgen en begeleiden. Als Teamleider moet ik alle nodige creativiteit aan de dag leggen zodat elke ambassadeur zijn missie kan leven en vooral erin slagen!
Het is een baan die toezicht, pedagogie en ethische verantwoordelijkheid vereist.
Daarnaast organiseer ik ook interviews, zoals ik deze week heb gedaan met Flore, die binnenkort ons team voor Dokters van de Wereld zal vervoegen! Daarom geef ik ook opleidingen over het bedrijfsdoel en over het werk van ambassadeur, terwijl ik in contact sta met de fondsenwervingsdirecteurs. Nu communiceer ik bijvoorbeeld met Alexandre Seron, de fondsenwervingsdirecteur van Dokters van de Wereld om het team te begeleiden en ook om te zien of er behoefte aan een interventie is.
Tot slot volg ik ook andere teamleiders: ik adviseer hen en antwoord op hun vragen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het is de veldkant! Deze job bestaat eruit om op het veld te zijn met dagelijkse uitdagingen die kansen blijken te zijn met de plaats, het weer, de mensen, … alles is een voortdurende vernieuwing! Als je dit werk doet, is het altijd een nieuwe uitdaging.

En wat vind je minder leuk?
(aarzeling)
Ik zou zeggen de “druk” van uitmuntendheid in de zin dat we altijd de beste proberen te zijn in wat we doen. Je moet leren hoe je met de stress omgaat die je kan voelen in verband met resultaten of doelen. We besteden dus veel tijd aan ons werk en, bijvoorbeeld, het is mijn schuld dat ik soms veel dingen thuis meeneem en vergeet om een pauze in te lassen.

En als je niet op het veld bent, wat doe je dan wel?
Op dit moment is mijn hobby vooral kinderliedjes, het park, luiers, voederflessen en ’s nachts wakker worden! (Lachen)
Papa worden betekent avontuur!

Nog een laatste woord?
Zoals ik vaak vertel aan mijn teams, in dit werk (en in alles wat we doen), is er vaak meer moed dan talent in de meeste successen. Vooruitkijken en fantaseren zullen nooit zo goed zijn als dingen eigenhandig doen. Je moet dus de moed hebben om jezelf te overtreffen. En zelfs als het werken aan jezelf moeilijk is, is het een geschenk voor de toekomst.

BEDANKT FABRIZIO !

[us_single_image image=”10468″ align=”center”]