Goedemorgen iedereen,

Na 3 maanden van opschorting van onze activiteiten als gevolg van de COVID-19-crisis, zijn we blij te kunnen aankondigen dat we sinds 15 juni terug het terrein op zijn gegaan!
Al op 13 maart, na de sluiting van de horeca, hebben we besloten onze activiteiten te staken en dat bleek een goede keuze aangezien een paar dagen later de “lockdown” werd afgekondigd..
Uiteraard was deze ongekende situatie een harde klap voor ons bedrijf en onze medewerkers, zowel in menselijk als in financieel opzicht.
Ondanks de stopzetting van onze activiteiten hebben we de dag na de schorsing een crisisteam opgericht om de dagelijkse werking, de HR-aspecten, de communicatie met onze medewerkers, enz. te beheren.
Gedurende de crisis zijn er virtuele bijeenkomsten georganiseerd met de kerngroep van ONG Conseil, maar ook met alle medewerkers op contractbasis ten tijde van de ospluiting.
Deze pauze was voor ons ook een gelegenheid om ons meer te profileren, om nieuwe strategieën en nieuwe instrumenten te ontwikkelen, die u binnenkort zullen worden gepresenteerd.
In deze moeilijke periode toonde het hele team sereniteit, goed humeur en efficiëntie en ik ben erg trots op ieder lid.
Onze terugkeer naar het terrein werd zoveel mogelijk voorbereid, inclusief alle Programma managers van het bedrijf op het gebied van gezondheids, logistieke en operationele aspecten. Inderdaad, ze zijn degenen die elke dag de straat op gaan, zij zijn degenen die geconfronteerd worden met het publiek in deze spannende maar niet minder moeilijke klus.

Wat het “praktische” gedeelte betreft, hebben we een “Handvest en gids van goed gedrag” opgesteld, specifiek voor ONG Conseil België, in verband met de kwestie van COVID-19. Als werkgever hebben we immers een verantwoordelijkheid ten opzichte van onze werknemers en als face-to-face fondsenwerver hebben we ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van het publiek en de verenigingen die we verdedigen.
Dit handvest, dat u in deze nieuwsbrief vindt, is gevalideerd en ondertekend door onze medewerkers, maar ook door het VEF, MENSURA en de arbeidsinspectie. We vonden het essentieel om al deze aspecten tot een minimum te beperken om de activiteit als geheel te beschermen.
Wat betreft de “resultaten” en de ontvangst van het publiek sinds onze overname, staan de lichten op groen op alle programma’s, dus dit belooft veel goeds voor de toekomst!

Voor toekomstige partners vindt u in deze nieuwsbrief ook ons commercieel presentatiemodel, dat we hebben geactualiseerd.
Ook heeft onze communicatieafdeling een speciale sectie gecreëerd tijdens de quarantaine, getiteld “Dagboek uit de quarantaine”. Een originele rubriek die een onderhoudend portret geeft van onze medewerkers in deze moeilijke periode. Een aantal daarvan vindt u hier (u vindt alle andere op onze sociale netwerken en onze website).
Ter informatie: we gaan verder met dit formaat, dat vanaf nu “Post Corona Dagboek” zal heten!
Tot slot wil ik al onze huidige partnerorganisaties bedanken, die in deze periode een grote toehoorder en een grote hulp zijn geweest.

Veel plezier bij het lezen en tot ziens,

Yannick Jaouen

[us_single_image image=”10879″ align=”center” animate=”afc” animate_delay=””]