Onze wervers zijn ambassadeurs voor de acties van onze partners. Daarom worden ze regelmatig uitgenodigd voor een ontmoeting met de betrokkenen op terrein.

Aan het einde van de zomer van 2014 lanceerde Coalition PLUS haar eerste fondsenwerfcampagne in België. In het kader daarvan deed Vincent Pelletier, directeur-generaal van Coalition Internationale Sida PLUS en van AIDES een ontroerende persoonlijke getuigenis, vol hoop en humor. De ideale gelegenheid voor iedereen om vragen en ideeën uit te wisselen over de complexe thematiek rond HIV-AIDS en om zich als één blok te storten op deze nieuwe missie.

Halfweg de herfstperiode werd team SOS Faim warm onthaald op de hoofdzetel van hun organisatie, in aanwezigheid van verschillende programmaverantwoordelijken. Secretaris-generaal Freddy Destrait herinnerde ons aan het belang van het werk dat we doen op straat: “Het verzamelen van fondsen is een essentieel aspect van de duurzaamheid van onze programma’s en van onze positie in de toekomst.” Het was voor beide partijen een boeiende ontmoeting die direct antwoord gaf op de vragen van op straat.

In het kader van haar campagne voor waardig werk, organiseerde Oxfam-Solidariteit een ontmoeting tussen leden van de Cambodjaanse vakbond voor de textielindustrie en onze Franstalige en Nederlandstalige teams. Daan Leysen, gevestigde werver voor Oxfam-Solidariteit wees tijdens het gesprek op het nut van dit soort ontmoetingen: “Elke dag verdedigen wij jullie werk op straat en het is belangrijk om de realiteit op het terrein te kunnen weergeven. Jullie te mogen ontmoeten en ervaringen uit te wisselen is cruciaal om zo goed mogelijk jullie strijd over te brengen.”

Deze ontmoetingen in het hart van de organisaties bieden onze wervers de kans om de mensen op het terrein te leren kennen en zich te laten inspireren door hun passie en hun strijd. Ze zorgen voor extra motivatie en voor nieuwe inhoud voor hun verhaal op straat.