• Wie ben jij? Wat deed je voor de lockdown?

Ik ben Julien Victor ! Als Polyvalente Teamleider bij ONG Conseil geef ik leiding aan het team van ambassadeurs in de Luikse regio en ik maak de brug met het hoofdkantoor in Brussel.

  • Hoe leef jij de covid-19 crisis ? Hoe organiseer je je dagen sinds de lockdown?

Ik denk dat het een grote wereldwijde beroering is. Het is moeilijk om het te begrijpen omdat je iets hoort en daarna het tegenovergestelde, vooral met samenzweringstheorieën en ik probeer niet te veel in dat spel te komen… Hoop ik dat er een “na” zal komen die positieve veranderingen teweeg zal brengen : meer empathie en verbinding tussen mensen, voorzichtiger zijn met onze consumptiemethoden en vooral meer solidariteit.
Aangezien mijn vriendin een kunstenaar is, heeft ze een goed gedefinieerd werkritme behouden, dus ik probeer haar te volgen : niet te laat slapen, opstaan op een fatsoenlijk uur, huishouden, aan sport doens, koken, naar tv-programma’s kijken… Maar ook de tijd nemen om niets te doen! Ik zie veel mensen die zichzelf onder druk zetten: “Je moet lezen, je moet je laten opleiden, een nieuwe taal leren, enz. – Nou, in feite, nee! Ik wil geen doelen stellen en me schuldig voelen over het niet bereiken van die doelen achteraf. Ik doe het tegenovergestelde, ik neem de tijd om niets te doen, te genieten, te discussiëren, te spelen op de console… Ik doe mijn tiener : daar heb ik al mijn tienerjaren voor getraind, zo het is het moment!(lachen) Op deze tijd, ik profiteer om uit te rusten en op die manier zal ik klaar zijn als we naar het normale leven zullen teruggaan.

  • Hoe hou je contact met jouw bedrijf en/of jouw collega’s?

Ik hou contact met de directie. Ik heb een zeer goed contact met Tristan, we wisselen veel domme dingen uit op Facebook (lachen).
Daarnaast zijn er verschillende bijeenkomsten georganiseerd om het laatste nieuws te krijgen. We hebben ook een Facebookgroep met alle leden van het Luikse team (en zelfs voormalige medewerkers van ONG Conseil). We houden contact, we wisselen wetenschappelijke en culturele artikelen uit, enz. Als er een vergadering is, geef ik ze een stemrapport en we bespreken het tussen ons. Het is ook een manier om elkaar te helpen, want lockdown brengt ook moeilijkheden mee, dus we steunen elkaar zo goed mogelijk en we blijven bij elkaar!

  • Wat is jouw credo sinds de lockdown ? Je gemoedstoestand, je motto? (een woord, een citaat, een liedje, een film, …)

Normaal gezien is het “Wees elke dag een betere versie van jezelf“, maar in lockdown is het meestal “Onproductiviteit leidt tot toekomstige productiviteit” ! (lachen)

 

 

BEDANKT VICTOR !

[us_single_image image=”10748″ align=”center”]