• Wie ben jij? Wat deed je voor de lockdown?

Ik ben Tristan Smette! Ik ben Programma Manager (PM). Voor de lockdown coördineerde ik het werk van Alain en Antoine, ook (PM), bij ONG Conseil België.

  • Hoe leef jij de covid-19 crisis ? Hoe organiseer je je dagen sinds de lockdown? 

Ik moet zeggen dat de aankondiging van de stopzetting van de activiteiten me een beetje bang maakte, omdat het bijna 80 werknemers betrof en we geen idee hadden hoe de situatie zich zou ontwikkelen. Gelukkig was het management rustig en hebben we snel en op een nogal pragmatische manier naar de verschillende alternatieven gekeken. Daarom ben ik na het ontslag van de medewerkers aan de overgang blijven werken. Ik geef toe dat het in het begin een beetje moeilijk was… Ik had de neiging om mijn pyjama iets te lang thuis te houden! (lachen) Maar toen vond ik een ritme dat bij me past: ik sta vroeg op en houd dezelfde uren als in het veld zodat ik niet te veel uit de toon val!
Vandaag is mijn werklast teruggebracht tot 50%. Dit stelt me in staat om naar 2-3 hobby’s te gaan en tijd voor mezelf te hebben, terwijl ik ervoor zorg dat de link in de hoop op een snelle terugkeer naar de activiteit …

  • Hoe hou je contact met jouw bedrijf en/of jouw collega’s? 

Ik probeer hen minstens één keer per twee weken online te krijgen via de telefoon, om te weten te komen hoe het met hun opsluiting gaat, als ze net als ik veel aan sport doen ! (ironie)
Opgesloten blijven is niet voor iedereen gemakkelijk, dus ik bel natuurlijk om in een meer ontspannen sfeer naar het nieuws te komen.

  • Wat is jouw credo sinds de lockdown ? Je gemoedstoestand, je motto? (een woord, een citaat, een liedje, een film, …)

Heb minstens één keer per dag menselijk contact met de buitenwereld! Ik moet je zeggen dat ik sinds de lockdown niet meer weet waar ik me zorgen over maak: dat ik steeds meer tegen mijn kat praat of dat hij me antwoord geeft…(lachen)”.

BEDANKT TRISTAN !

[us_single_image image=”10747″ align=”center”]