• Wie ben jij? Wat deed je voor de lockdown?

Ik ben Mikael Davletmirzaev, Administratief & Financieel Manager van ONG Conseil België. Mijn missie is alle aspecten met betrekking tot de financiële gezondheid van het bedrijf te beheren, samen met de directie. Tijdens de lockdown heb ik mijn missie voortgezet en ook nu nog ben ik actief!

  • Hoe leef jij de covid-19 crisis ? Hoe organiseer je je dagen sinds de lockdown?

Deze situatie is bijzonder omdat COVID-19 elk aspect van het leven heeft verstoord, zowel privé als professioneel. En het was een schok toen men werd aangekondigd dat de activiteit werden stopgezet omdat alle medewerkers werkloos moesten zijn. Het is geen goed geheugen dat ik heb. Maar we begonnen snel na te denken over onze kernactiviteiten om de crisis te verzachten in de hoop van een toekomstig herstel. Want in de tussentijd ontbreken NGO’s niet aan behoeften en worden ze ook getroffen.

Anders neem ik de tijd om dingen te doen die ik vroeger niet echt kon doen, zoals lezen, aan sport doen en een beetje doe-het-zelf!

  • Hoe hou je contact met jouw bedrijf en/of jouw collega’s?

Dit gebeurt op een natuurlijke manier via e-mail, telefoon of Zoom (videoconferentie). Er worden daar regelmatig interne vergaderingen gehouden, waardoor we contact kunnen houden.

Deze verandering was niet gemakkelijk, maar je raakt er na verloop van tijd aan gewend en na een paar weken zie je niet meer echt het verschil tussen het kantoor en je huis… Nu vinden de vergaderingen plaats in mijn kamer en slaap ik op kantoor! (lacht)

  • Wat is jouw credo sinds de lockdown ? Je gemoedstoestand, je motto? (een woord, een citaat, een liedje, een film, …)

Ik hou van dit citaat van Jean-Paul (Oprichter-Voorzitter van ONG Conseil) die zegt: “Als alles slecht gaat, gaat alles goed! “.  En ik ben het ermee eens !

Ik moest de interne krachten weer op gang brengen, want in deze situatie van stilstand staat onze omzet ook stil en is het mogelijk een stressfactor! Maar je moet ondanks toch kunnen optimaliseren, en dat betekent in de praktijk dat je de juiste automatismen moet hebben, jezelf goed omringen – dat is het geval! – en in contact blijven met alle externe gesprekspartners (Staat, bank, advocaten, enz.) om zeer snel alternatieven te vinden.

Ik heb me dus aangepast aan de situatie en kom er vandaag met meer middelen uit, dat is zeker!  In ieder geval blijf ik alert, hoop ik op een toekomstige hervatting van de activiteiten en blijf ik optimistisch voor de toekomst.

 

BEDANKT MIKAEL !

[us_single_image image=”10745″ align=”center”]