•  Wie ben jij? Wat deed je voor de lockdown?

Ik ben Fabrizio. Ik werkte bij ONG Conseil België als Polyvalente Teamleider, in afwachting van mijn aanstelling als Programma Manager in Vlaanderen. Ik had voorgezien naar Mexico te gaan om mijn familie te zien..maar een week na mijn vertrek was de Belgische opsluiting begonnen. Je zou kunnen zeggen dat ik op het juiste moment ben vertrokken! (lacht)

  • Hoe leef jij de covid-19 crisis ? Hoe organiseer je je dagen sinds de lockdown?

Door mij te ondervragen! Ik probeer me niet te verdiepen in samenzweringstheorieën. Ik probeer aandacht te hebben voor de actualiteit en geconcentreerd blijven  op het wezenlijke. Daarna, zogezegd heb ik het geluk gehad om ver te zijn van de brandhaarden van de besmetting. Dus ik leef het maar meer door anderen en het nieuws eindelijk. Maar ja, het geeft me toch zorg voor de toekomst…
Mijn dagen blijven ritmisch! En ik ben een vader, dus ik breng veel tijd door met mijn vrouw en mijn dochter. Daarna is de opsluiting aan onze kant uit de pas gelopen met België. Op dit moment kunnen degenen die geen inwonerskaart hebben het dorp niet binnenkomen. Maar we hebben 4/5 goede vrienden die we al sinds het begin kennen en zien dus organiseren we af en toe toch een kleine barbecue!
Nu, – zelfs als ik een beetje nerveus ben – heb ik tijd voor me, ik leerde om wat meer contemplatief te zijn! Ik neem de tijd vanaf mijn terras om de oceaan te observeren…en het voelt echt goed !

  • Hoe hou je contact met jouw bedrijf en/of jouw collega’s?

Omdat ik tijd heb, kijk ik vaak naar berichten die ONG Conseil publiceert op Instagram en Facebook. Anders hou ik contact met andere Teamleiders, zijn er groepsmailings en ook vergaderingen op ZOOM: het is net alsof je op kantoor bent, allemaal samen!

  • Wat is jouw credo sinds de lockdown ? Je gemoedstoestand, je motto? (een woord, een citaat, een liedje, een film, …)

Ik heb net gepraat over de natuur en om een beetje meer te beschouwen, nou hier is er een uitdrukking die zegt “Por la Vida”. Ik denk dat we niet moeten vergeten dat we geluk hebben dat we de oceaan, de natuur en alles om ons heen hebben. Ik probeer mezelf te vertellen dat er een reden is voor alles wat er gebeurt, dat we geduld moeten hebben, dat we moeten van wat we vandaag hebben genieten en misschien proberen de dingen morgen anders te doen?

BEDANKT FAB !

[us_single_image image=”10744″ align=”center”]