In het verlengde van het werk van onze persoonlijke fondsenwervers worden nieuwe donateurs na hun regelmatige donatie gecontacteerd door onze dienst Welcome Call om de duurzaamheid van uw gegevens te waarborgen.

Het merendeel van de vaste donateurs besluit een partnervereniging te steunen dankzij een leuke ontmoeting op straat. Onze prioriteit is continuïteit te geven aan deze bijeenkomst door een warm en gastvrij telefonisch contact. De dubbele ervaring van de straat en de call backs is dus essentieel. Ons callbackteam heeft vele jaren ervaring in het benaderen van donateurs via de telefoon en op straat.
Bovendien is ons callcenter meertalig. Wij hebben drie operators, die elk hun eigen taal als moedertaal hebben: Frans, Nederlands en Engels.

De bedankherinnering bestaat erin elke nieuwe donateur te bellen om hem/haar te bedanken voor zijn/haar steun aan onze partnervereniging. Dit contact stelt ons tevens in staat de kwaliteit van het op straat verrichte werk te controleren en constructieve feedback te geven om het beheer van de teams te verbeteren.
De “non-starter reminder” bestaat erin elke nieuwe donateur wiens eerste donaties door de bank werden geweigerd, eraan te herinneren. Deze herinnering stelt ons in staat de steun met de donateur te bevestigen en te proberen te begrijpen wat de start van zijn/haar donatie verstoort.
De opwaarderingsherinnering bestaat erin een steekproef van donateurs eraan te herinneren hun maandelijkse donatie te verhogen of van een eenmalige donatie over te schakelen op een regelmatige donatie.