Omdat elke werknemer zichzelf inzet met zijn ervaring en kwaliteiten voor onze partners, hebben we een rubriekje nodig om hen in de spotlights te zetten. Deze maand een gesprek met teamleider Badr.

Hallo, wie ben je en van waar kom je?

Ik heet Badr, ik ben 30 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Marokko. Een deel van mijn studies heb ik Spanje afgelegd. Ondertussen woon ik al tien jaar in Brussel.

Sinds wanneer ben je aan de slag bij ONG Conseil BE?

Dit was mijn vierde winter bij ONG Conseil!

Tevoren werkte ik in een restaurant, maar ik had nood aan verandering. Ik was op ronde om mijn CV’s uit te delen toen ik een jongen tegenkwam die voor Oxfam werkte. Nadat ik aan hem mijn situatie had uitgelegd, heeft hij mij voorgesteld om te solliciteren bij ONG Conseil BE. En dat heb ik gedaan! Ik was van plan om er enkel in de zomer te werken, maar ondertussen ben ik dus al 4-5 jaar aan de slag hier en ik ben nog niet van plan om te veranderen!

Wat heb je tot nu toe gedaan bij ons?

Ik ben begonnen als ambassadeur en ik vond het zalig om voor verschillende organisaties te werken. Na een tijdje heeft één van deze organisaties me voorgesteld om intern te werken bij hen. Ik ben daar ongeveer een jaar gebleven, wat een een toffe ervaring was waar ik geen spijt van heb. Maar ik miste de teams en sfeer bij ONG Conseil en dus ben ik teruggekomen. Ik voel me hier thuis.

Tot op vandaag ben ik Booster en vanaf volgende week ben ik teamleider! Ik ben dat al geweest toen ik intern bij die organisatie werkte, dus ik heb een klein beetje ervaring in die functie, maar toch blijft het een nieuw avontuur voor mij!

Wat vind je leuk aan dit werk? Wat zijn de plus- en minpunten?

Het is het enige beroep waarin ik voortdurend in contact kom met mensen. Ik hou ervan om zoveel mensen te ontmoeten, soms komen er zelfs vriendschappen uit voort!

Heb je naast je werk nog bezigheden waarover je iets wil vertellen?

Eigenlijk start ik volgende week met een fantastisch project. Ik ga me focussen op mijn functie van teamleider. Ik ben tevreden, gemotiveerd en voel me goed omringd!

Een laatste woord?

Lang leve ONG Conseil!

Mijn raad aan de nieuwe wervers: wees geduldig, geconcentreerd en hou van wat je doet. Dat is het allerbelangrijkst! De mensen met wie je spreekt, zullen die energie voelen. Liefde, inzet en volharding zullen lonen!