Ondanks de armoede, moeilijke klimatologische omstandigheden en corruptie, streeft de Stichting Onze Kleine Weeskinderen naar een wereld zonder armoede. De organisatie komt op voor de rechten van de kinderen, ongeacht hun leeftijd. Ze wilt hen een veilige en liefdevolle thuis bieden zodat ze volwassenen met verantwoordelijkheidszin kunnen worden in hun gemeenschap.
GESCHIEDENIS

Op een warme zomerdag in 1954 kwam een jongen een kerk binnen in Cuernavaca, Mexico. Zijn naam was Carlos, en zijn honger dreef hem ertoe om geld te stelen uit de collectebus. Carlos werd gearresteerd en kreeg een zware straf voor zijn misdaad. De pas gewijde priester van de kerk, pater William B. Wasson, vroeg de rechtbank om genade te tonen. Hij vroeg de rechter om voogdij te krijgen over Carlos. Op die manier kon hij hem voeden, kleden en een thuis geven. De rechter accepteerde het. In feite, bleef de rechter kinderen naar Vader Wasson sturen. Aan het eind van het jaar heeft pater William B. Wasson 32 kinderen onder zijn hoede en wordt Nuestros Pequeños Hermanos (NPH, Spaans voor “Onze Kleine Broeders en Zusters”) geboren.

WAARDEN

Respect, verdraagzaamheid, onderwijs, naastenliefde, delen… Dat zijn de kernwaarden waarop Stichting Onze Kleine Weeskinderen dag na dag verder bouwt. De organisatie draagt ook christelijke waarden uit.

MISSIE

Stichting Onze Kleine Weeskinderen staat ten dienste van hulpbehoevende families en kinderen in Mexico, Honduras, Haïti, Nicaragua, Guatemala, El Salvador, de Dominicaanse Republiek, Peru en Bolivia.

Net zoals in een familie geeft ze de meest kwetsbare kinderen een warme en veilige thuis en biedt hen medische zorg, gezonde voeding en kwalitatief onderwijs, zowel in haar kinderdorpen als in de arme gemeenschappen.

Jongens en meisjes groeien veilig op in deze kinderdorpen. Ze weten dat ze er niet weggestuurd worden, noch gescheiden worden van hun broers en zussen.